Rijlessen

 

 

Rijlessen (Algemeen)

 

Wij zijn van mening dat je veel meer met paarden kan bereiken als je zoekt naar de optimale samenwerking met je paard. Daarom combineren wij de klassieke rijkunst met het Centered Riding en Freestyle. Je kunt alleen goed samen met je paard werken als je meer gaat begrijpen over hoe een paard denkt, voelt, begrijpt en leert. Zo kun je leren om meer in de beweging van je paard te zijn en te blijven maar ook hoe je samen met je paard wendingen en andere figuren kunt maken. Paardrijden is een sport en een sport hoort gezond voor je lichaam te zijn, daarom komen houding en zit veelvuldig bij ons in de lessen aan bod.

 

Afbeelding met gras, paard, buiten, rijden

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

Van oktober t/m april rijden we grotendeels binnen, maar van mei t/m september is het ook mogelijk om op een doordeweekse avond in plaats van binnen te rijden lekker mee te gaan met een buitenrit.

De afwisseling van het buitenrijden in de zomer en het binnenrijden in de winter maakt het rijden bij Manege Wittebrug dan ook afwisselend, gezellig, gezond en ontspannend zowel voor de ruiter als voor het paard.

 

Kinderen met rijervaring zijn vanaf 12 jaar van harte welkom, zij kunnen kiezen voor een groepsles of voor een (semi)privéles.

 

Groepslessen

Wij bieden helaas geen groepslessen meer aan voor de beginnende ruiter, maar wanneer u geruime ervaring heeft en op zoek bent naar een manege die het net even wat anders doet dan de meeste bedrijven en als u graag wilt rijden op een super fijngevoelig paard en daaraan op een goede en eerlijke manier leiding wilt (leren) geven? Kom dan vooral eens een keertje bij onze manege kijken.

 

Wij geven op de klassieke manier les, aangevuld met het Centered Riding principe. De groepen bestaan doorgaans uit maximaal 5 ruiters, die individueel alle aandacht krijgen die ze op dat moment nodig hebben.

 

Mocht u geïnteresseerd zijn dan bent u natuurlijk van harte welkom om een keer langs te komen. Zie de openingstijden. Wilt u liever telefonisch een afspraak maken dan is dat natuurlijk ook altijd mogelijk. (070-3540523) In eerste instantie maken we dan een afspraak voor een (3/4 uur) privéles. Aan de hand daarvan wordt uw niveau bepaald en kijken we in welke groep er plaats is en waarin u het beste zal passen.

 

Privéles

U kunt natuurlijk een privéles boeken voor niveaubepaling, voor plaatsing in een groepsles, maar ook in aanvulling op de groepsles om bijvoorbeeld nog iets dieper in te gaan op de materie waar u op dat moment tegenaan loopt. Of misschien vindt u het wel juist fijn om alleen maar in privélessen te rijden.

 

Wij bieden privélessen voor één persoon aan maar ook (semi) privélessen voor 2à3 personen, zowel voor een heel  uur, ½ uur als ¾ uur.

 

 

Joker

Daarbij zijn wij de gelukkige bezitter van een Mechanisch paard (wij noemen hem Joker) Joker zal u helpen om bewuster te worden van uw Balans, maar ook om u bewuster te maken of u samen met uw paard beweegt of per ongeluk toch soms tegen de beweging in zit.

 

U kunt uw priveles te paard combineren met les op Joker. Of dat u uw les eerst begint met balansoefeningen op de bal en daarna op uw paard stapt.

Buitenrijden

Het hele jaar door is het voor onze vaste klanten mogelijk om onder begeleiding van één van onze instructeurs lekker te gaan buitenrijden. In het buitenseizoen van mei t/m september zijn er van maandag t/m vrijdagavond groepslessen die een buitenrit gaan maken voor volwassenen, de jeugd rijdt overdag geregeld in hun eigen les buiten.

Tijdens de buitenritten rijdt je onder andere door de prachtige natuurgebieden van Waalsdorp en Meijendel. Die bekend staan om hun prachtige duinen, strand en bossen.

 

Een aantal keer per jaar organiseert Manege Wittebrug samen met de vereniging RVSW voor onze ruiters speciale buitenritten zoals de maanrit, puzzelrit en de dauwtraprit. Raadpleeg de website van de RVSW voor meer informatie over deze speciale buitenritten en andere festiviteiten.

 

Dressuur

Het dressuur rijden staat bij ons op de eerste plaats. De inzet is om ervoor te zorgen dat de ruiters de basisprincipes van de dressuur zodanig onder de knie krijgen, zodat ze goed, comfortabel en ontspannen kunnen rijden en hun eigen grenzen telkens een stukje kunnen verleggen. In de wat meer gevorderde lessen wordt op niveau gewerkt aan het uitbouwen van de vaardigheden van ruiter en paard.