Algemeen

LET OP WE ZIJN BEZIG MET DE WEBSITE STUKJE BIJ BEETJE AAN TE PASSEN !!!!

Wij proberen zo veel mogelijk paden te bewandelen om het paardrijden bij ons zo leuk mogelijk te maken voor mens en dier. Daarom staat bij ons klantvriendelijk, diervriendelijk, veiligheid, kennis en kwaliteit voorop.

 

De filosofie van Manege Wittebrug is dat zowel de klanten de paarden en de medewerkers het naar hun zin moeten hebben. Iedereen komt hier voor zijn of haar plezier en wij proberen daarom ook zoveel mogelijk rekening met u te houden. Dat betekent niet dat alles hier zomaar kan, juist niet, maar wel dat we luisteren naar de klanten en vooral ook naar de paarden.

 

DAAROM

 

Komen er hier wekelijks  1 a 2 verschillende Holistische dierenarsten/behandelaren om de manegepaarden zo goed mogelijk in hun vel te laten zitten. De één beheerst de craniosacrale kant van het paard en de ander kijkt meer naar het bewegingsapparaat. Zo komt ieder manegepaard geregeld aan de beurt. We kijken goed naar wat voor symptomen vertoont het paard, zit het lekker in zijn vel, is hij vrolijk, gedraagt hij zich anders dan normaal? enz enz  Wij hebben de ervaring dat de paarden daardoor veel happyer zijn en blijven en daardoor absoluut fijner te rijden zijn.

 

Om de paar maanden komt er een gecertificeerde paardentandarts die alle gebitten onder controle houdt en waar nodig deze behandelt.

 

Een paar keer per jaar komt iemand van Hulsebos of het zadelatelier bij ons. Zij zijn allen zeer vakkundige zadelmakers en passen de manegezadels aan waar kan, of zo nodig wordt er een heel nieuw zadel op maat gemaakt. We hebben hele fijne zadels waaronder een heel aantal Hulseboszadels. Als het enigszins kan, laten we ze aanpassen met een bontvacht eronder, zo proberen we zoveel mogelijk problemen te voorkomen. De zadels en hoofdstellen worden natuurlijk geregeld schoongemaakt en ingevet en zo nodig hersteld of vernieuwd.

 

De paarden worden iedere werkdag door de medewerkers uitgebreid gepoetst en daar waar nodig gemasseerd bijvoorbeeld door middel van T-touch. De paarden worden iedere dag in de paddocks en of de  binnen rijbaan los gezet, daarnaast doen we ook grondwerk met ze en worden ze geregeld gelongeerd .

 

Zoals u hier kunt lezen komen onze manegepaarden helemaal niets tekort en zo willen we dat ook. Het is niet erg dat ze moeten werken (1 à 2 uur per dag) werken moeten wij ook, Maar wij moeten wel zorgen voor zo goed mogelijke arbeidsomstandigheden en dat doen we dan ook. We zijn een stadsmanege dus helaas hebben we geen weiland. Maar we zitten wel in een gigantisch mooi en uniek duingebied met veel groen om ons heen, waar we heel veel gebruik van maken door vaak met ze te wandelen en ook met de paarden aan de hand te gaan grazen.

 

Onze filosofie over  paarden merkt u natuurlijk ook in de lessen, zonder ook maar enigszins zweverig te worden.

Wij doen veel met de klassieke rijkunst en met centered riding. We hebben verschillende gediplomeerde instructeurs waarvan de meeste ook centered riding instructeur zijn. Wij denken en vinden dat je heel veel met paarden kan doen en bereiken als je het samen met je paard doet. Dat kan alleen als je iets meer gaat begrijpen van hoe een paard denkt, voelt, begrijpt en leert. Zo kun je leren om meer in de beweging van je paard te zijn en te blijven maar ook hoe je samen met je paard wendingen en andere figuren maakt. Kortom, hoe je fijner en veiliger met je paard kunt omgaan. Paardrijden is een sport en een sport hoort gezond voor je lichaam te zijn. Dus komen houding en zit veelvuldig bij ons in de lessen aan bod. De afwisseling van buiten rijden in de zomer en binnenrijden in de winter maakt het rijden bij manege Wittebrug lekker afwisselend.