Rijlessen

Wij zijn van mening dat je veel meer met paarden kan bereiken als je zoekt naar de optimale samenwerking met je paard. Daarom combineren wij de klassieke rijkunst met het Centered Riding en Freestyle. Je kunt alleen goed samen met je paard werken als je meer gaat begrijpen over hoe een paard denkt, voelt, begrijpt en leert. Zo kun je leren om meer in de beweging van je paard te zijn en te blijven maar ook hoe je samen met je paard wendingen en andere figuren kunt maken. Paardrijden is een sport en een sport hoort gezond voor je lichaam te zijn, daarom komen houding en zit veelvuldig bij ons in de lessen aan bod.

 

Van oktober t/m april is het binnenseizoen en van mei t/m september is het buitenseizoen en is er de mogelijk om deel te nemen aan een 2 uur durende buitenrit in de avonden. De afwisseling van buitenrijden in de zomer en binnenrijden in de winter maakt het rijden bij Manege Wittebrug afwisselend,

gezellig, gezond en ontspannend voor paard en ruiter.

 

Kinderen kunnen bij ons beginnen met paardrijden vanaf 12 jaar.

 

 

Groepslessen

De groepen worden ingedeeld op grond van leeftijd en niveau. Wanneer u al enige ervaring heeft en u wilt een afspraak maken om te komen rijden dan adviseren wij u een privéles te nemen. Aan de hand daarvan wordt u niveau bepaald.

 

Van maandag t/m vrijdagavond zijn er groepslessen voor volwassen.

Van maandag t/m donderdagmiddag, zaterdagmiddag en zondagochtenden zijn er groepslessen voor kinderen.

 

 

Buitenrijden

Van mei t/m september zijn er van maandag t/m vrijdagavond groepslessen die een 2 uur durende buitenrit gaan maken voor volwassen. Tijdens deze buitenritten gaat u door de prachtige natuurgebieden van Waalsdorp en Meijendel. Die bekend staan om hun prachtige duinen, strand en bossen.

Voor deelname aan de buitenritten is het noodzakelijk dat men minimaal 2 jaar rijervaring heeft zodat de rijervaring van de ruiter zodanig is, dat zij zowel in stap, draf als galop het paard onder controle kan houden. Voor de ruiters die niet meegaan met de buitenritten is er een aangepast schema voor lessen in de binnenmanege te volgen.

 

 

Privéles

U kunt een privéles boeken voor een niveaubepaling voor plaatsing in een groepsles of  in plaats van een groeples of een privéles in aanvulling op de groepsles. U kunt ook de zogenaamde zitles krijgen, dit is om u zit nog beter te corrigeren of om u beter voor te bereiden voor een wedstrijd. U heeft de mogelijkheid om een priveles te boeken voor een ½ uur of een uur.

Deze privélessen kunnen alleen gereden worden maar ook met zijn tweeën of drieën.

 

Dressuur

Het dressuur rijden staat bij ons op de eerste plaats. De inzet is om ervoor te zorgen dat de ruiters de basisprincipes van de dressuur zodanig onder de knie krijgen, zodat ze goed, comfortabel en ontspannen kunnen rijden en hun eigen grenzen telkens een stukje kunnen verlegen. In de wat meer gevorderde lessen wordt op niveau gewerkt aan het uitbouwen van de vaardigheden van ruiter en paard.

 

 

Springen

Naast de dressuurlessen is het in bepaalde periodes op zondagmiddag mogelijk om de basisprincipes  van het springen te leren. Deze speciale springlessen worden aangegeven op het prikbord in de kantine waar u zich kan inschrijven. Na de voltooiing van deze lessen word er door de vereniging een springwedstrijd georganiseerd. Zie ook de website van de RVSW.

 

 

Carrousel les

Dressuur rijden in colonne met z’n tweeën naast elkaar? Ook dat is mogelijk bij Manege Wittebrug. Tijdens een speciale carrousel les wordt geoefend op verschillende figuren zoals de 8 achterwaarts, de molenwiek en de vissengraad.

Carrousellessen worden alleen gegeven op aanvraag met voldoende deelnemers.

 

 

Wedstrijden

Tijdens het binnenseizoen van oktober t/m april worden er sommige zondagmiddagen FNRS-wedstrijden georganiseerd mede door de vereniging RVSW.

Raadpleeg de website van de RVSW voor meer informatie over de wedstrijden.