Rijlessen

Wij zijn van mening dat je veel meer met paarden kan bereiken als je zoekt naar de optimale samenwerking met je paard. Daarom combineren wij de klassieke rijkunst met het Centered Riding en Freestyle. Je kunt alleen goed samen met je paard werken als je meer gaat begrijpen over hoe een paard denkt, voelt, begrijpt en leert. Zo kun je leren om meer in de beweging van je paard te zijn en te blijven maar ook hoe je samen met je paard wendingen en andere figuren kunt maken. Paardrijden is een sport en een sport hoort gezond voor je lichaam te zijn, daarom komen houding en zit veelvuldig bij ons in de lessen aan bod.

 

Van oktober t/m april rijden we grotendeels binnen, maar van mei t/m september is het ook mogelijk om op een doordeweekse avond in plaats van binnen te rijden lekker mee te gaan met een 2 uur durende buitenrit.

De afwisseling van het buitenrijden in de zomer en het binnenrijden in de winter maakt het rijden bij Manege Wittebrug dan ook afwisselend, gezellig, gezond en ontspannend zowel voor de ruiter als voor het paard.

 

Kinderen met rijervaring zijn vanaf zo een  11 à 12 jaar van harte welkom, zij kunnen kiezen voor een groepsles of voor een (semi)privéles.

 

 

Groepslessen

Wij bieden helaas geen groepslessen meer aan voor de beginnende ruiter, maar wanneer u al enige ervaring heeft en op zoek bent naar een manege die het net even wat anders doet dan de meeste bedrijven en als u graag wilt rijden op een super fijngevoelig paard en daaraan op een goede en eerlijke manier leiding wilt (leren) geven? Kom dan vooral eens een keertje bij onze manege kijken.

 

Wij bieden groepslessen aan op zo’n beetje alle niveaus van minder gevorderd tot ver gevorderd. Wij geven op de klassieke manier les, aangevuld met het centered riding principe. De groepen bestaan doorgaans uit maximaal 7 ruiters, die individueel alle aandacht krijgen die ze op dat moment nodig hebben.

 

Mocht u geïnteresseerd zijn dan bent u natuurlijk van harte welkom om een keer langs te komen. Zie de openingstijden. Wilt u liever telefonisch een afspraak maken dan is dat natuurlijk ook altijd mogelijk. (070-3540523) In eerste instantie maken we dan een afspraak voor een (1/2 uur) privéles. Aan de hand daarvan wordt uw niveau bepaald en kijken we in welke groep er plaats is en waarin u het beste zal passen.

 

Van maandag t/m vrijdag bieden we in de avond groepslessen voor volwassen aan.

Van maandag t/m donderdagmiddag, zaterdagmiddag en zondagochtend bieden we groepslessen voor de jeugd aan.

 

 

Buitenrijden

Van mei t/m september bieden wij voor onze vaste klanten van maandag t/m vrijdag om 19.00 een 2 uur durende buitenrit aan. Tijdens deze buitenritten gaat u door de prachtige natuurgebieden van Waalsdorp en Meijendel. Die bekend staan om hun prachtige duinen, strand en bossen. Incidenteel kan daar ook iemand van buitenaf aan deelnemen.

Voor deelname van buitenaf is het echter noodzakelijk dat men minimaal 5 jaar rijervaring heeft en de stap, draf en galop uitstekend beheerst.

 Niveaubepaling d.m.v. voorrijden, rijkleding en goed gekeurde cap/helm zijn bij ons dan ook verplicht.

 

 

Privéles

U kunt natuurlijk een privéles boeken voor niveaubepaling, voor plaatsing in een groepsles, maar ook in aanvulling op de groepsles om bijvoorbeeld nog iets dieper in te gaan op de materie waar u op dat moment tegenaan loopt. Of misschien wilt u wel nooit in een groepsles en alleen maar in de privélessen mee rijden.

Daarbij zijn wij de gelukkige bezitter van een Mechanisch paard (wij noemen hem Joker)

Joker zal u helpen om bewuster te worden van uw Balans, maar ook om u bewuster te maken of u samen met uw paard beweegt of per ongeluk toch soms tegen de beweging in zit.

 

Wij bieden privélessen voor één persoon aan maar ook (semi) privélessen voor 2à3 personen, zowel voor een heel  uur, ½ uur als ¾ uur, deze kunnen ook op Joker of gecombineerd met joker worden.

 

Dressuur

Het dressuur rijden staat bij ons op de eerste plaats. De inzet is om ervoor te zorgen dat de ruiters de basisprincipes van de dressuur zodanig onder de knie krijgen, zodat ze goed, comfortabel en ontspannen kunnen rijden en hun eigen grenzen telkens een stukje kunnen verleggen. In de wat meer gevorderde lessen wordt op niveau gewerkt aan het uitbouwen van de vaardigheden van ruiter en paard.

 

 

Springen

Naast de dressuurlessen is het in bepaalde periodes op zondagmiddag mogelijk om de basisprincipes  van het springen te leren. Deze speciale springlessen worden aangegeven op het prikbord in de kantine waar u zich kan inschrijven. Na de voltooiing van deze lessen word er door de vereniging een springwedstrijd georganiseerd. Zie ook de website van de RVSW.

 

 

Carrousel les

Dressuur rijden in colonne met z’n tweeën naast elkaar? Ook dat is mogelijk bij Manege Wittebrug. Tijdens een speciale carrousel les wordt geoefend op verschillende figuren zoals de 8 achterwaarts, de molenwiek en de vissengraad.

Carrousellessen worden alleen gegeven op aanvraag met voldoende deelnemers.

 

 

Wedstrijden

Tijdens het binnen seizoen van oktober t/m april worden er sommige zondagmiddagen FNRS-wedstrijden georganiseerd mede door de vereniging RVSW.

Raadpleeg de website van de RVSW voor meer informatie over de wedstrijden.