Rijlessen

 

CORONA PROTOCOL MANEGE WITTEBRUG

 

 

 • Blijf thuis als je je ook maar enigszins verkouden voelt of keelpijn of verhoging hebt, of als iemand in je omgeving koorts of Corona heeft. Neem alle maatregelen van het RIVM in acht.

• Geef elkaar zoveel mogelijk de ruimte, minimaal 1,5 meter. Help elkaar om te voorkomen dat die afstand minder wordt. Ook als je een mondkapje op hebt!!!

• De kantine is weer gesloten. Op het terrein is helaas geen ruimte om te wachten, kom alleen!

• Zorg dat je zo kort mogelijk in stal aanwezig bent.

• Volledige rijkleding aan bij binnenkomst, schone handschoenen zijn verplicht en bij voorkeur een mondkapje op!!!

• Op het bord staat welk paard je hebt.

• Ga direct naar de zadel kamer (maximaal 1 persoon in de zadelkamer) en neem het zadel en hoofdstel mee naar de box van je paard. Pees beschermers hangen zo veel mogelijk voor de box. Poetsen en zadelen mag je zelf doen tenzij anders bij een paard is aangegeven. Maak alvast de beugels op maat. Vermijd alsjeblieft zo veel mogelijk lopen door de gang.

• Wacht in de box tot je geroepen wordt en ga bij het betreden van de rijbaan direct rechtsaf de hoefslag op.

• Loop met je paard over de hoefslag tot aangegeven wordt dat je naar de middellijn mag komen.

• Singel zelf voorzichtig aan en stijg zoveel mogelijk zelfstandig op. Als de medewerker nog iets aan het hoofdstel/zadel wil corrigeren, geef diegene daar dan alle ruimte voor.

Na afloop wacht je op de middellijn tot je op aanwijzing van een medewerker de rijbaan kan verlaten. Doe ook dan weer een mondkapje op.

• Zadel je paard af, spoel het bit schoon in de drinkbak, krab de hoeven goed uit en doe het paard zijn deken op. Je mag natuurlijk het paard eerst nog even lekker borstelen.

• Reinig alle delen van het zadel en hoofdstel die je hebt aangeraakt, ook aub de deurklink van de box, borstels, hoevenkrabber enz, enz. Hiervoor staan witte bakken met sprays en doekjes in de gang. Hang het zadel en hoofdstel terug in de zadel kamer. Weer maximaal 1 persoon tegelijk.

• Houd de hele tijd je handschoenen aan en het mondkapje op!

• Zorg dat je thuis naar het toilet bent geweest. Als je die van ons hebt gebruikt ontsmet die dan met wc papier en de schoonmaakmiddelen die in de toilet staan.

• Verlaat daarna als het kan binnen 20 minuten ons terrein. Blijf alsjeblieft niet in de stal staan praten.

 

 

 

 

 

 

Rijlessen (Algemeen)

 

Wij zijn van mening dat je veel meer met paarden kan bereiken als je zoekt naar de optimale samenwerking met je paard. Daarom combineren wij de klassieke rijkunst met het Centered Riding en Freestyle. Je kunt alleen goed samen met je paard werken als je meer gaat begrijpen over hoe een paard denkt, voelt, begrijpt en leert. Zo kun je leren om meer in de beweging van je paard te zijn en te blijven maar ook hoe je samen met je paard wendingen en andere figuren kunt maken. Paardrijden is een sport en een sport hoort gezond voor je lichaam te zijn, daarom komen houding en zit veelvuldig bij ons in de lessen aan bod.

 

Afbeelding met gras, paard, buiten, rijden

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

Van oktober t/m april rijden we grotendeels binnen, maar van mei t/m september is het ook mogelijk om op een doordeweekse avond in plaats van binnen te rijden lekker mee te gaan met een 2 uur durende buitenrit.

De afwisseling van het buitenrijden in de zomer en het binnenrijden in de winter maakt het rijden bij Manege Wittebrug dan ook afwisselend, gezellig, gezond en ontspannend zowel voor de ruiter als voor het paard.

 

Kinderen met rijervaring zijn vanaf  11 à 12 jaar van harte welkom, zij kunnen kiezen voor een groepsles of voor een (semi)privéles.

 

 

 

 

 

Groepslessen

Wij bieden helaas geen groepslessen meer aan voor de beginnende ruiter, maar wanneer u al enige ervaring heeft en op zoek bent naar een manege die het net even wat anders doet dan de meeste bedrijven en als u graag wilt rijden op een super fijngevoelig paard en daaraan op een goede en eerlijke manier leiding wilt (leren) geven? Kom dan vooral eens een keertje bij onze manege kijken.

 

Wij bieden groepslessen aan op zo’n beetje alle niveaus van minder gevorderd tot ver gevorderd. Wij geven op de klassieke manier les, aangevuld met het centered riding principe. De groepen bestaan doorgaans uit maximaal 7 ruiters, die individueel alle aandacht krijgen die ze op dat moment nodig hebben.

 

Mocht u geïnteresseerd zijn dan bent u natuurlijk van harte welkom om een keer langs te komen. Zie de openingstijden. Wilt u liever telefonisch een afspraak maken dan is dat natuurlijk ook altijd mogelijk. (070-3540523) In eerste instantie maken we dan een afspraak voor een (1/2 uur) privéles. Aan de hand daarvan wordt uw niveau bepaald en kijken we in welke groep er plaats is en waarin u het beste zal passen.

 

Van maandag t/m vrijdag bieden we in de avond groepslessen voor volwassen aan.

Van maandag t/m donderdagmiddag, zaterdagmiddag en zondagochtend bieden we groepslessen voor de jeugd aan.

 

 

Buitenrijden

Van mei t/m september bieden wij voor onze vaste klanten van maandag t/m vrijdag om 19.00 een 2 uur durende buitenrit aan. Tijdens deze buitenritten gaat u door de prachtige natuurgebieden van Waalsdorp en Meijendel. Die bekend staan om hun prachtige duinen, strand en bossen. Incidenteel kan daar ook iemand van buitenaf aan deelnemen.

Voor deelname van buitenaf is het echter noodzakelijk dat men minimaal 5 jaar rijervaring heeft en de stap, draf en galop uitstekend beheerst.

 Niveaubepaling d.m.v. voorrijden, rijkleding en goed gekeurde cap/helm zijn bij ons dan ook verplicht.

 

 

Privéles

U kunt natuurlijk een privéles boeken voor niveaubepaling, voor plaatsing in een groepsles, maar ook in aanvulling op de groepsles om bijvoorbeeld nog iets dieper in te gaan op de materie waar u op dat moment tegenaan loopt. Of misschien wilt u wel nooit in een groepsles en alleen maar in de privélessen mee rijden.

Daarbij zijn wij de gelukkige bezitter van een Mechanisch paard (wij noemen hem Joker)

Joker zal u helpen om bewuster te worden van uw Balans, maar ook om u bewuster te maken of u samen met uw paard beweegt of per ongeluk toch soms tegen de beweging in zit.

 

Wij bieden privélessen voor één persoon aan maar ook (semi) privélessen voor 2à3 personen, zowel voor een heel  uur, ½ uur als ¾ uur, deze kunnen ook op Joker of gecombineerd met joker worden.

 

Dressuur

Het dressuur rijden staat bij ons op de eerste plaats. De inzet is om ervoor te zorgen dat de ruiters de basisprincipes van de dressuur zodanig onder de knie krijgen, zodat ze goed, comfortabel en ontspannen kunnen rijden en hun eigen grenzen telkens een stukje kunnen verleggen. In de wat meer gevorderde lessen wordt op niveau gewerkt aan het uitbouwen van de vaardigheden van ruiter en paard.

 

 

Springen

Naast de dressuurlessen is het in bepaalde periodes op zondagmiddag mogelijk om de basisprincipes  van het springen te leren. Deze speciale springlessen worden aangegeven op het prikbord in de kantine waar u zich kan inschrijven. Na de voltooiing van deze lessen word er door de vereniging een springwedstrijd georganiseerd. Zie ook de website van de RVSW.

 

 

Wedstrijden

Tijdens het binnen seizoen van oktober t/m april worden er sommige zondagmiddagen onderlinge wedstrijden georganiseerd mede door de vereniging RVSW.

Raadpleeg de website van de RVSW voor meer informatie over de wedstrijden.